Hayırlı bir bayram geçirmeniz dileğiyle....
Malzemeler:
- 26 adet baklavalık yufka
- Hafif irice çekilmiş ceviz
- 150 gram tereyağ yada margarin
Şerbeti İçin:
Yapılışı:
- Öncelikle şerbet malzemesi tencereye alınıp. Su kaynadıktan sonra 15-20 dakika kaynatılır.Ocaktan almadan 5 dakika önce birkaç damla limon damlatılır.
- İki yaprak baklava yufkası üst üste konur.
- 3-4 parmak kısa kenarından içe doğru katlanır.
- Çekilmiş ceviz katladığımız kenara yayılır.
- Oklava konulup oklavayla beraber rulo yapılır.
- Rulonun kenarlarından itilerek büzülür.
- Şekli bozulmadan oklava çekilir.
- Büyük dikdörtgen tepsiye dizilir.
- Margarin veya tereyağ eritilip baklavanın üzerine sürülür.
- 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılınmış şerbet dökülür.
- Şerbetini çekince servis edilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder