Translate

28 Temmuz 2014 Pazartesi

BÜZME BAKLAVA


Hayırlı bir bayram geçirmeniz dileğiyle....


Malzemeler:

  • 26 adet baklavalık yufka
  • Hafif irice çekilmiş ceviz
  • 150 gram tereyağ yada margarin
Şerbeti İçin:
  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Yapılışı:
  • Öncelikle şerbet malzemesi tencereye alınıp. Su kaynadıktan sonra 15-20 dakika kaynatılır.Ocaktan almadan 5 dakika önce birkaç damla limon damlatılır.
  • İki yaprak baklava yufkası üst üste konur.
  • 3-4 parmak kısa kenarından içe doğru katlanır.
  • Çekilmiş ceviz katladığımız kenara yayılır.
  • Oklava konulup oklavayla beraber rulo yapılır.
  • Rulonun kenarlarından itilerek büzülür.
  • Şekli bozulmadan oklava çekilir.
  • Büyük dikdörtgen tepsiye dizilir.
  • Margarin veya tereyağ eritilip baklavanın üzerine sürülür.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılınmış şerbet dökülür.
  • Şerbetini çekince servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder