Translate

9 Temmuz 2014 Çarşamba

TAVUKLU SULTAN KEBABI


Bu muhteşem lezzeti mutlaka denemelisiniz.


Malzemeler:
  • 800 gram tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • 2 tane yufka
  • Üzeri için kaşar rendesi
Başamel Sos İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber

Yapılışı:

  • Öncelikle patates ve patlıcan küp küp doğranıp kızartılır.
  • Tavuk ısıtılmış tencereye alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Yağ ve yemeklik doğranmış soğan eklenip soğanlar kavrulur.
  • Salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • En son sebzeler eklenerek karıştırılıp ocak kapatılır.
  • Yufkalar düz bir zemine serilip 4 eşit üçgene ayrılır.
  • Orta boy bir kaseye üçgen yufka yerleştirilir.
  • Kenardan sarkan kısımlardan koparılıp kasenin ortasına konulur.
  • Tavuklu harçtan kaseye konulup kaseden sarkan parçlar iç harcın üzerine kapatılır.
  • Ters çevrilerek yağlanmış fırın tepsisine konulur.
  • Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • Başamel sos için tereyağ eritilir.
  • Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Süt eklenip karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Tuz ve karabiber eklenip ocak kapatılır.
  • Başamel sos fırın tepsisindaki yufkaların üzerine sürülür.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından alınıp üzerine kaşar rendesi serpilerek kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur.
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder