Malzemeler:
- 800 gram tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane patlıcan
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 2 tane yufka
- Üzeri için kaşar rendesi
Başamel Sos İçin:
Yapılışı:
- Öncelikle patates ve patlıcan küp küp doğranıp kızartılır.
- Tavuk ısıtılmış tencereye alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Yağ ve yemeklik doğranmış soğan eklenip soğanlar kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- En son sebzeler eklenerek karıştırılıp ocak kapatılır.
- Yufkalar düz bir zemine serilip 4 eşit üçgene ayrılır.
- Orta boy bir kaseye üçgen yufka yerleştirilir.
- Kenardan sarkan kısımlardan koparılıp kasenin ortasına konulur.
- Tavuklu harçtan kaseye konulup kaseden sarkan parçlar iç harcın üzerine kapatılır.
- Ters çevrilerek yağlanmış fırın tepsisine konulur.
- Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- Başamel sos için tereyağ eritilir.
- Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Süt eklenip karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Tuz ve karabiber eklenip ocak kapatılır.
- Başamel sos fırın tepsisindaki yufkaların üzerine sürülür.
- 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alınıp üzerine kaşar rendesi serpilerek kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur.
- Sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder