Sevdiğim yemekler arasında ön sıralarda yer alıyor.Üstelik harika lezzetinin yanında çokta pratik bir tarif.Üstelik doyurucu bir lezzet.
Malzemeler:
- 1 kavanoz hazır közlenmiş patlıcan
- 1 /2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500-600 gram tavuk göğsü
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 irice soğan
- 2 orta boy çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1.5 çay bardağı su
- Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Tavaya yarım yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
- Közlenmiş patlıcan eklenip kaşığın tersiyle ezilerek kavrulur.
- Tavuk eti iri olmayacak şekilde kuşbaşı doğranır.
- Isıtılmış tencereye alınır.
- Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Soğan ve biberler dörde bölünüp ince ince doğranır.
- Tavuğun üstüne eklenip kavrulur.
- Baharatlar eklenip karıştırılır.
- Sıcak suyun içinde salça eritilip tavuğun üstüne eklenir.
- Suyu çekene kadar pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın tuz eklenip 1-2 daha pişirilir.
- Kavurduğumuz patlıcanın üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp üstüne tavuk eti konularak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder