Daha önce paylaştığım akşam yemeği menüsünde yer alıyordu.Hafif,lezzetli ve pratik bir tatlı.Oğlum o akşam 3 dilim yedi...Kalsaydı daha da yiyecekti.Misafirlerim tarafından da çok beğenildi.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 2 paket vanilyalı puding
Portakal jölesi için:
- 3 barda sıkılmış portakal suyu veya hazır portakal suyu
- 3 kaşık nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Tencereye süt ve puding alınıp pişirilir.
- Borcam kaba bisküviler dizilir.
- Bisküvilerin üzerine pudingin üçte biri yayılır.
- Bir sıra bisküvi bir sıra puding olacak şekilde dizilir.
- En üste puding yayılır.
- Tatlı ılıyınca portakal jölesi yapılır.
- Tencereye portakal suyu,nişasta ve şeker alınıp karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
- Jöle tatlının üstüne dökülüp buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder