Daha önce sulu köfte için yaptığım köftelerin yarısını buzluğa kaldırmıştım.Onları buzluktan çıkarıp bu yemekte kullandım. Lezzet harika oldu.Eşim ve çocuklar bayıldılar.
Malzemeler:
- 2 adet patates
- 2 su bardağı konserve veya ayıklanmış bezelye
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Köftesi İçin:
- Köfte için malzemeler karıştırma kabına alınıp yoğrulur.
- Köfte harcından parçalar koparılarak minik top köfteler yapılır.
- Köfteler una bulanıp bekletilir.
- Soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
- Salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Küp doğranmış patatesler ve bezelye eklenip karıştrırılır.
- Hazırladığımız köfteler eklenip fazla ezmeden karıştırılır.
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber eklenir.
- Sebze ve köftelerin üzerini geçecek kadar sıcak su eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder