Neden sosyete mantısı denmiş bilmiyorum ama çok lezzetli bir tarif.Gerçek mantı gibi olamaz ama sofralarınız için farklı ve herkesin hoşuna gideceğini düşündüğüm bir alternatif.Ailecek beğenerek yiyoruz...
Malzemeler:
- 2 yufka(Kişi sayısına göre artırılabilir.Ben iki yufka kullandım.)
- Yufkalara sürmek için sıvı yağ ve su karışımı
- 350 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
- İnce kıyılmış maydanoz
Üzeri için :
- Sarımsaklı yoğurt
- Zeytinyağı,kuru nane ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Kıyma ısıtılmış tavaya alınıp kavrulmaya başlanır.
- Kıyma suyunu salıp çekince 2-3 kaşık zeytinyağı eklenir.
- Yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir.
- Soğanın rengi değişince salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- 5 dakika arada karıştırılarak kavrulur.
- En son kıyılmış maydanozlar eklenip ocak kapatılır.İç harcımız hazır.
- Yufkalar düz bir zemine alınıp 4 eşit üçgene bölünür.
- Üçgen yufka parçasına yağ-su karışımından sürülür.
- İç harç yufkanın geniş kenarına konup rulo şeklinde sarılır.
- Yaptığımız rulo içe doğru sarılır.
- Açılmaması için kürdanla tutturulur.
- Yufka bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- Fırın tepsisine dizilip üzerine yağ-su karışımından sürülür.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kürdan çıkarılıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber ve kuru nane gezdirilip servis edilir.Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder