Translate

14 Nisan 2014 Pazartesi

SOSYETE MANTISI

  Neden sosyete mantısı denmiş bilmiyorum ama çok lezzetli bir tarif.Gerçek mantı gibi olamaz ama sofralarınız için farklı ve herkesin hoşuna gideceğini düşündüğüm bir alternatif.Ailecek beğenerek yiyoruz...


Malzemeler:
  • 2 yufka(Kişi sayısına göre artırılabilir.Ben iki yufka kullandım.)
  • Yufkalara sürmek için sıvı yağ ve su karışımı
  • 350 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
  • İnce kıyılmış maydanoz

Üzeri için :
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Zeytinyağı,kuru nane ve kırmızı toz biber
Yapılışı:

  • Kıyma ısıtılmış tavaya alınıp kavrulmaya başlanır.
  • Kıyma suyunu salıp çekince 2-3 kaşık zeytinyağı eklenir.
  • Yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Soğanın rengi değişince salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • 5 dakika arada karıştırılarak kavrulur.
  • En son kıyılmış maydanozlar eklenip ocak kapatılır.İç harcımız hazır.

  • Yufkalar düz bir zemine alınıp 4 eşit üçgene bölünür.
  • Üçgen yufka parçasına yağ-su karışımından sürülür.

  • İç harç yufkanın geniş kenarına konup rulo şeklinde sarılır.
  • Yaptığımız rulo içe doğru sarılır.
  • Açılmaması için kürdanla tutturulur.

  • Yufka bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • Fırın tepsisine dizilip üzerine yağ-su karışımından sürülür.
  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kürdan çıkarılıp  üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber ve kuru nane gezdirilip  servis edilir.Afiyet olsun.....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder