Translate

4 Temmuz 2014 Cuma

ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


Bir çok yemeğin yanında yapabileceğiniz vazgeçilmez lezzet...


Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz


Yapılışı:

  • Pilav yapacağımız tencereye sıvı yağı alınıp ısıtılır.
  • Şehriyeler eklenip rengi dönene kadar kavrulur.
  • Tereyağ eklenip karıştırılır.
  • Pirinçler eklenip 3-4 dakika karıştırılarak kavrulur.
  • Su ve tuz eklenip karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu konulup kapağı kapatılarak 15-20 dakika demlendirilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder