Bir çok yemeğin yanında yapabileceğiniz vazgeçilmez lezzet...
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı pilavlık pirinç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı kaynar su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Pilav yapacağımız tencereye sıvı yağı alınıp ısıtılır.
- Şehriyeler eklenip rengi dönene kadar kavrulur.
- Tereyağ eklenip karıştırılır.
- Pirinçler eklenip 3-4 dakika karıştırılarak kavrulur.
- Su ve tuz eklenip karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu konulup kapağı kapatılarak 15-20 dakika demlendirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder