Translate

1 Şubat 2014 Cumartesi

FIRINDA SİGARA BÖREĞİ


  Sigara böreği büyük küçük herkesin sevdiği bir börek çeşididir.Genelde kızartma yerine fırında yapmayı tercih ediyorum.Sabah kahvaltılarında yenilebileceği gibi öğlen öğünlerinde de yanında ayranla ve domatesle tüketilebilir.Ayrıca fazlaca sarıp derin dondurucuda saklayıp tüketebilirsiniz...



Malzemeler:
  • 2 yufka ( ben iki yufka ile yaptım. Siz artırabilirsiniz)
  • 150 gram beyaz peynir.
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt

Yapılışı:
  • Önce iç harcı hazırlanır.Bunun için peynir rendelenerek kıyılmış maydanozla karıştırılır.
  • Yufkalar düz bir zemine serilir.
  • Her bir yufka 12 üçgen parçaya bölünür.
  • Üçgen yufka parçasının üstüne su ve yağ karışımından sürülür.
  • Üçgen parçaların geniş kenarına peynir karışımından konulup yan kenarları içe katlayıp sarılır.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt koyulmuş tepsiye dizilir.
  • Kalan su- yağ karışımına süt eklenip böreklerin üzerine sürülür.
  • 200-220 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder