Translate

21 Temmuz 2014 Pazartesi

CEVİZLİ KADAYIFLI SARMA BAKLAVA


  İftara gelen misafirlerime yaptım.Bayram için  lezzetli bir tatlı alternatifi.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 21 adet baklavalık yufka
  • 250 gram çiğ kadayıf
  • 200 gram tereyağ veya margarin
  • 200 gram hafif iri şekilde çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 2 subardağı şeker
  • Birkaç damla limon

Yapılışı:
  • Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye alınıp kaynatmaya başlanır.
  • Su kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altı kapatılır.(altını kapatmadan 5 dakika önce limon damlası eklenir)
  • Şerbet ılınmaya bırakılır.
  • Tereyağ veya margarin eritilir.
  • Tereyağın bir çay bardağı kadayıfların üzerine dökülüp elle tiftik tiftik edilerek her tarafının yağlanması sağlanır.
  • İçine ceviz eklenip karıştırılır.
  • 3 kat baklavalık yufka aralarına tereyağ sürerek üst üste koyuyoruz.
  • Kenarına kadayıflı harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Dilimleyip tepsiye diziyoruz.
  • Kalan tereyağını ruloların üzerine sürüyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Tatlımızın ilk sicaklığı çıkınca ılık şerbeti döküyoruz.
  • Şerbetini çekince servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder