İftara gelen misafirlerime yaptım.Bayram için lezzetli bir tatlı alternatifi.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 21 adet baklavalık yufka
- 250 gram çiğ kadayıf
- 200 gram tereyağ veya margarin
- 200 gram hafif iri şekilde çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
- Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye alınıp kaynatmaya başlanır.
- Su kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altı kapatılır.(altını kapatmadan 5 dakika önce limon damlası eklenir)
- Şerbet ılınmaya bırakılır.
- Tereyağ veya margarin eritilir.
- Tereyağın bir çay bardağı kadayıfların üzerine dökülüp elle tiftik tiftik edilerek her tarafının yağlanması sağlanır.
- İçine ceviz eklenip karıştırılır.
- 3 kat baklavalık yufka aralarına tereyağ sürerek üst üste koyuyoruz.
- Kenarına kadayıflı harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Dilimleyip tepsiye diziyoruz.
- Kalan tereyağını ruloların üzerine sürüyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlımızın ilk sicaklığı çıkınca ılık şerbeti döküyoruz.
- Şerbetini çekince servis ediyoruz.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder