Translate

23 Temmuz 2014 Çarşamba

FIRINDA KAŞARLI MANTAR SOTE


 Mantar besleyici ve doyurucu olması özelliğiyle sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti.Bu sefer fırında yaptım.Çok lezzetli oldu.Mutlaka deneyin....


Malzemeler:
  • 700 gram mantar
  • 2 orta boy yeşil veya çarliston biber
  • 1 irice soğan
  • 1 orta boy domates
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • Üzeri için kaşar rendesi

Yapılışı:
  • Mantarlar ince ince dilimlenir.
  • Mantarlar birkaç damla limon damlatılmış suda 10 dakika haşlanır.
  • Suyu süzülüp yıkanır.
  • Soğan piyazlık doğranır.
  • Biberler ince doğranır.
  • Tencereye  zeytinyağı alınıp soğan ve biberler eklenip kavrulur.
  • Mantarlar eklenip 10 dakika kavrulur.
  • Tuz ve baharatlar eklenir.
  • Domatesler minik küpler halinde doğranıp mantara eklenip karıştırılır.
  • Mantarlar fırın kabına alınır.
  • Üzerine tereyağ parçaları konulup fırında 15 dakika pişirilir.
  • Üzerine kaşar rendesi serpilip kaşarlar eriyene kadar pişirilir.
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder