Çok fazla çorba tüketmeyen bir aile olarak bu çorbayı cok beğendik.Tarifi mutfak sırlarından aldım.Ama ordaki ölçüleri azaltarak yaptım.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 1 orta boy patates
- 1 tane havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz,karabiber
- 6 su bardağı su
Terbiyesi İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ veye margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Patates ve havuç küp doğranıp tencereye alınır.
- Üstüne 6 su bardağı sıcak su ve zeytinyağ eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Ayrı bir tencerede terbiyesi için margarin eritilir.
- Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ardından süt eklenip karıştırılır.
- Pişirdiğimiz sebzeler eklenip karıştırılır.
- El blendırından geçirilir.
- Kıvam koyu olursa sıcak su eklenip 10 dakika kaynatılır.
- Sos için margarin eritilip toz biber eklenip karıştırılır.
- Sos çorbanın üstüne dökülüp servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder