Translate

17 Temmuz 2014 Perşembe

PATATES ÇORBASI


  Çok fazla çorba tüketmeyen bir aile olarak bu çorbayı cok beğendik.Tarifi mutfak sırlarından aldım.Ama ordaki ölçüleri azaltarak yaptım.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 1 orta boy patates
  • 1 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz,karabiber
  • 6 su bardağı su
Terbiyesi İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
Sos İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veye margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Patates ve havuç küp doğranıp tencereye alınır.
  • Üstüne 6 su bardağı sıcak su ve zeytinyağ eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ayrı bir tencerede terbiyesi için margarin eritilir.
  • Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Ardından süt eklenip karıştırılır.
  • Pişirdiğimiz sebzeler eklenip karıştırılır.
  • El blendırından geçirilir.
  • Kıvam koyu olursa sıcak su eklenip 10 dakika kaynatılır.
  • Sos için margarin eritilip toz biber eklenip karıştırılır.
  • Sos çorbanın üstüne dökülüp servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder