Yaklaşık bir ay önce arkadaşımın çocuklarının doğum günü kutlamasına giderken yapmıştım.Misafirlerin çok hoşuna gitti.Çok hafif ve görüntü olarak da masalarınızın süsü olacak bir tatlı.....
Malzemeler:
Jölesi için:
- 2.5 su bardağı vişne suyu
- 1 paket vanilyalı puding
Tatlısı İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Öncelikle jölesi yapılır.Bunun için vişne suyu ve puding tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Jöle suyla ıslatılan kek kalıbına dökülür ve 30 dakika buzlukta bekletilir.
- Süt,irmik,şeker tencereye alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Piştikten sonra vanilya eklenip karıştırılır.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kek kalıbındaki jölenin üstüne dökülür.
- Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis edeceğimiz tabağa ters çevrilerek sunulur.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder