Translate

6 Mart 2014 Perşembe

KEK KALIBINDA JÖLELİ İRMİK TATLISI


  Yaklaşık bir ay önce arkadaşımın çocuklarının doğum günü kutlamasına giderken yapmıştım.Misafirlerin çok hoşuna gitti.Çok hafif ve görüntü olarak  da masalarınızın süsü olacak bir tatlı.....



Malzemeler:

Jölesi için:
  • 2.5 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilyalı puding

Tatlısı İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
  • Öncelikle jölesi yapılır.Bunun için vişne suyu ve puding tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Jöle suyla ıslatılan kek kalıbına dökülür ve 30 dakika buzlukta bekletilir.
  • Süt,irmik,şeker  tencereye alınıp koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Piştikten sonra vanilya eklenip karıştırılır.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kek kalıbındaki jölenin üstüne dökülür.
  • Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra  servis edeceğimiz tabağa ters çevrilerek sunulur.Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder