Hafif ve lezzetli ağızlara layık bir tatlı.Büyük küçük herkesin hoşuna gidecek.Denemeyi unutmayın....
Malzemeler:
- 12 tane etimek
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı şeker
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 2 paket vanilyalı puding
Vişne Jölesi İçin:
- Şerbeti için vişne suyu ve şeker kaynatılır.
- Etimekler borcam tepsiye dizilir.
- Üstüne vişneli şerbet dökülüp kenarda bekletilir.
- Kreması için süt ve puding pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca etimeklerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
- Krema soğuyunca vişneli jöle için malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine dökülür.
- Buzdolabında 2-3 saat bekletilip dilimlenerek servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder