Translate

16 Temmuz 2014 Çarşamba

VİŞNELİ ETİMEK TATLISI


Hafif ve lezzetli ağızlara layık bir tatlı.Büyük küçük herkesin hoşuna gidecek.Denemeyi unutmayın....


Malzemeler:
  • 12 tane etimek
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı şeker
Kreması İçin:
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilyalı puding
Vişne Jölesi İçin:
  • 3 bardak vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı:
  • Şerbeti için vişne suyu ve şeker kaynatılır.
  • Etimekler borcam tepsiye dizilir.
  • Üstüne vişneli şerbet dökülüp kenarda bekletilir.
  • Kreması için süt ve puding pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca etimeklerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır.
  • Krema soğuyunca vişneli jöle için malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca kremanın üzerine dökülür.
  • Buzdolabında 2-3 saat bekletilip dilimlenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder