Harika bir lezzet.Deneyin derim.
Malzemeler:
- 15 adet baklava yufkası
- 4 orta boy elma
- 1 çay bardağı şeker
- Tarçın
- 1 cay bardağı cekilmiş ceviz
- 150 gram tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Üzeri için pudra şekeri tarçın karışımı
Yapılışı:
- Elma rendelenir.
- Tencereye elma rendesi,şeker,tarçın alınıp elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tereyağ veya margarin eritilir.
- Sıvı yağla karıştırılır.
- Üç tane baklava yufkası aralarına yağ karışımından sürülerek üst üste konulur.
- En üstteki yufkaya toz şeker serpiştirilir.
- Baklava yufkasının kısa kenarına elmalı harçtan yayılır.
- Rulo şeklinde sarılıp 3-4 parmak genişliğinde dilimlenir.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Ilıyınca pudra şekeri tarçın karışımından serpilip servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder