Yemeklerimizin yanına sıklıkla yaparız pilavı.Bizim evdede nerdeyse her yemeğin yanına yapılır.Bugünde hem pratik hem lezzetli bir pilav tarifim var.
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı garnitür
- Tuz
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Pirinç yıkanıp süzülür.
- Üzerini geçecek kadar sıcak suyun içinde yarım saat bekletilir.
- Tencereye sıvı yağ alınıp pirinçler eklenir.
- Pirinçler 5 dakika karıştırılarak kavrulur.
- Kavurma esnasında tereyağ eklenir.
- Garnitür eklenip karıştırılır.
- Tuz ve su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu konulup demlendirilir.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder