Translate

7 Temmuz 2014 Pazartesi

FIRINDA PATLICANLI PATATESLİ ET


   Patlıcan ve et buluşması yine harika bir lezzet ortaya çıkardı. Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz....


Malzemeler:
  • 3 adet kemer patlıcan
  • 3 adet orta boy patates
  • 400 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Üzeri için:
  • 2 adet domates
  • 2 adet çarliston biber

Yapılışı:
  • Patlıcan ve patatesler küp şeklinde doğranıp kızartılıp kenara ayrılır.
  • Et ısıtılmış tavaya alınır.
  • Etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • Piyazlık şekilde doğranmış soğan eklenip kavrulur.
  • Salça eklenip karıştırılır.
  • Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Kızartılmış sebzelerde eklenerek karıştırılır.
  • Fırın kabına alınarak üstüne küp doğranmış domates ve biberler serpilip 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder