Patlıcan ve et buluşması yine harika bir lezzet ortaya çıkardı. Bu lezzeti mutlaka denemelisiniz....
Malzemeler:
- 3 adet kemer patlıcan
- 3 adet orta boy patates
- 400 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 adet kuru soğan
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Üzeri için:
- Patlıcan ve patatesler küp şeklinde doğranıp kızartılıp kenara ayrılır.
- Et ısıtılmış tavaya alınır.
- Etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Piyazlık şekilde doğranmış soğan eklenip kavrulur.
- Salça eklenip karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Kızartılmış sebzelerde eklenerek karıştırılır.
- Fırın kabına alınarak üstüne küp doğranmış domates ve biberler serpilip 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder