Herhalde kuru fasulyeye hayır diyemez.Ben çok seviyorum mesela.Genelde kışın daha çok tüketilir ama bizim için yaz kış farketmez.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 iri soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı kaynamış su
- Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
- Kuru fasulye ayıklanıp yıkanarak haşlanır.
- Döküm tencere ısıtılıp zeytinyağ eklenir.
- Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
- Salça eklenip karıştırılır.
- Unda eklenerek 1 dakika karıştırılarak kavrulur.
- Haşlanmış kuru fasulyeler eklenip 1-2 dakika karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar eklenir.
- En son su konulup özleşene kadar pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder