Pastane şekerparesi tadında bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 125 gram margarin(oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yumurta (1'nin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3-3.5 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır.
- Şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Şerbet kıvam alana kadar kaynatılır.(su kaynadıktan 15 dakika sonra)
- Ocaktan almadan 5 dakika önce birkaç damla limon suyu damlatılır.
- Şerbet ılınmaya bırakılır.
- Sıvı yağ ve yumurta karıştırma kabına alınıp çırpılır.
- Margarin eklenip karıştırılır.
- Pudra şekeri eklenip karıştırılır.
- Karbonat ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şekil verilip hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Çatalla üzerine çizikler atılıp 180 derece fırında pişirilir.(iyice kızarması gerekir.)
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılınmış şerbet dökülür.
- Arada alt üst edilip şerbeti eşit şekilde çekmesi sağlanır.
- Şerbeti çekince üzerine hindistan cevizi ve çekilmiş yeşil fıstık serpilip servis edilir.(servis edilmeden önce 1 gece beklenirse daha lezzetli olur.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder