Translate

5 Temmuz 2014 Cumartesi

İRMİKSİZ ŞEKERPARE


Pastane şekerparesi tadında bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 125 gram margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta (1'nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3-3.5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu


Yapılışı:
  • Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır.
  • Şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Şerbet kıvam alana kadar kaynatılır.(su kaynadıktan 15 dakika sonra)
  • Ocaktan almadan 5 dakika önce birkaç damla limon suyu damlatılır.
  • Şerbet ılınmaya bırakılır.
  • Sıvı yağ ve yumurta karıştırma kabına alınıp çırpılır.
  • Margarin eklenip karıştırılır.
  • Pudra şekeri eklenip karıştırılır.
  • Karbonat ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şekil verilip hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Çatalla üzerine çizikler atılıp 180 derece fırında pişirilir.(iyice kızarması gerekir.)
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılınmış şerbet dökülür.
  • Arada alt üst edilip şerbeti eşit şekilde çekmesi sağlanır.
  • Şerbeti çekince üzerine hindistan cevizi ve çekilmiş yeşil fıstık serpilip servis edilir.(servis edilmeden önce 1 gece beklenirse daha lezzetli olur.
  • Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder