Kabak çintmesi severek yediğimiz sebze yemekleri arasında.Pratik ve lezzetli...
Malzemeler:
- 5 tane orta boy kabak
- 1 orta boy kuru soğan
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kuru nane,kuru reyhan
Yapılışı:
- Kabaklar yıkanıp soyulur.
- 4'e bölünüp ince ince doğranır(çintilir.)
- Soğan yemeklik doğranır.
- Tencereye zeytinyağı alınarak soğanlar eklenip kavrulur.
- Salça eklenip karıştırılır.
- Domates rendeside eklenerek 5 dakika pişirilir.
- Kabaklar eklenip karıştırılır.
- Karabiber ve tuz eklenir.
- 2 su bardağı su eklenip kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocaktan almaya yakın kuru nane ve reyhan eklenip karıştırılır.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder