Translate

8 Temmuz 2014 Salı

KABAK ÇİNTMESİ


Kabak çintmesi severek yediğimiz sebze yemekleri arasında.Pratik ve lezzetli...


Malzemeler:
  • 5 tane orta boy kabak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kuru nane,kuru reyhan

Yapılışı:
  • Kabaklar yıkanıp soyulur.
  • 4'e bölünüp ince ince doğranır(çintilir.)
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Tencereye zeytinyağı alınarak soğanlar eklenip kavrulur.
  • Salça eklenip karıştırılır.
  • Domates rendeside eklenerek 5 dakika pişirilir.
  • Kabaklar eklenip karıştırılır.
  • Karabiber ve tuz eklenir.
  • 2 su bardağı su eklenip kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın kuru nane ve reyhan eklenip karıştırılır.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder