Translate

8 Temmuz 2014 Salı

MERCİMEK ÇORBASI


    Dün iftara gelen misafirlerim için hazırladığım menümde yer alıyordu.Herkesin mercimek çorbası yapışı farklıdır.Ben salçasız ve unlu yaptım.Lezzet harika.

mercimek çorbası

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek
  • 1 tane havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 10 bardak su
  • Tuz,karabiber,kimyon
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
  • Mercimekler yıkanır.
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Havuç rendelenir veya daire şeklinde doğranır.
  • Sıvı yağ çorbayı yapacağımız tencereye alınır.
  • Soğan ve havuç eklenip kavrulur.
  • Mercimek eklenip karıştırılır.
  • Tuz ve baharatlar eklenir.
  • Su da eklenerek mercimekler yumuşayıp dağılana kadar pişirilir.
  • Tavada tereyağ eritilip un eklenir.
  • Un kokusu  çıkana kadar kavrulur.
  • Yarım bardak suyla kıvamı açılıp tenceredeki mercimeklerin üzerine eklenerek karıştırılır.
  • Blendırdan geçirilip 10 dakika kaynatılır.
  • Tereyağ tavada eritilip kırmızı toz biber eklenip kavrulur.
  • Çorbanın üzerine dökülüp sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder