Dün iftara gelen misafirlerim için hazırladığım menümde yer alıyordu.Herkesin mercimek çorbası yapışı farklıdır.Ben salçasız ve unlu yaptım.Lezzet harika.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek
- 1 tane havuç
- 1 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 10 bardak su
- Tuz,karabiber,kimyon
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Mercimekler yıkanır.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Havuç rendelenir veya daire şeklinde doğranır.
- Sıvı yağ çorbayı yapacağımız tencereye alınır.
- Soğan ve havuç eklenip kavrulur.
- Mercimek eklenip karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar eklenir.
- Su da eklenerek mercimekler yumuşayıp dağılana kadar pişirilir.
- Tavada tereyağ eritilip un eklenir.
- Un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Yarım bardak suyla kıvamı açılıp tenceredeki mercimeklerin üzerine eklenerek karıştırılır.
- Blendırdan geçirilip 10 dakika kaynatılır.
- Tereyağ tavada eritilip kırmızı toz biber eklenip kavrulur.
- Çorbanın üzerine dökülüp sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder