Zeytinyağlı yemekler her sofranın vazgeçilmezleri arasındadır.Kabağın bin bir farklı halinden biri.Çok hafif ve lezzetli.Ben bu yemeği yaparken çiğden yapmayı seviyorum.Denemenizi tavsiye ederim....
Malzemeler:
- 5 orta boy kabak
- 3 adet domates
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Kabak alacalı soyulur.Büyük küpler halinde doğranır.
- Soğanlar yemeklik doğranıp tencerenin dibine yayılır.
- Doğranan kabaklar soğanların üstüne yayılır.Kabakların üstüne tuz,şeker ve pirinç serpilir.
- Sarımsaklar doğranıp kabakların üstüne atılır.
- Domatesler minik küpler halinde doğranıp kabakların üstüne yayılır.
- Zeytinyağı ve 1.5 bardak su dökülüp kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder