Translate

4 Ekim 2013 Cuma

JÖLELİ İRMİK TATLISI


Sevgili eşimin isteği üzerine yapılmış bir tatlı...Çok beğenildi...


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 10 kaşık irmik
  • 9 kaşık şeker
  • Kakaolu petibör bisküvi

Jölesi için:
  • 3 bardak vişne suyu
  • 6 kaşık şeker
  • 3 kaşık nişasta

Yapılışı:

  • Süt tencereye alınır.
  • İrmik ve şeker konulur.
  • Karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Borcama iki sıra olacak şekilde bisküviler dizilir.
  • Bisküvilerin üstüne irmikli muhallebi dökülür.Kenara alınır.
  • Vişne suyu tencereye alınıp şeker ve nişasta eklenir.Karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca irmikli muhallebinin üstüne dökülür.
  • Buzdolabında 4-5 saat bekletilip karelere kesilerek servis yapılır.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder