Translate

18 Ekim 2013 Cuma

ET KAVURMA


  Bir bayram da telaşıyla,kucaklaşmalarıyla,hasret gidermeleriyle,sevgiyle,saygıyla geldi ve geçti.Herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun.
  Gecikmiş bir bayram kutlaması oldu.Bayram telaşından ve bazı zamanlarda internetsizlikten sizlere ulaşamadım.Kusura bakmayın...
    Kurban bayramının vazgeçilmezlerinden kavurma tarifi bloğumuzda yer alıyor.Kavurma kocamın ellerinden...Bu sefer ''ben yapayım'' dedi....


Malzemeler:
  • 1 kilo kuşbaşı dana eti
  • 2 orta boy soğan
  • 1 kaşık tereyağ
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı pul biber

Yapılışı:

    Etler düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır.Bir miktar haşlama suyuyla kavurma tenceresine alınır.Etler suyu çektikten sonra yağ eklenip 5 dakika kavrulur.Daha sonra piyazlık doğranmış soğanlar  ve baharatlar eklenip 10 dakika kavrulur.En son tereyağ eklenip 2-3 dakika daha karıştırılarak kavrulur.Pilavla servis edilir.Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder