Translate

10 Ekim 2013 Perşembe

ELMA TATLISI


Bayram yaklaşıyor.Uzun bayram tatili de yaklaşıyor.Tatilde evimizde olmayacağımız için dolaptakileri tüketme teleşına düştüm.Elmaları hafif bir tatlıyla değerlendirdim.Hem hafif hem lezzetli....



Malzemeler:
  • 5 adet elma
  • 10 kaşık şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • Çay kaşığının ucuyla gıda boyası

Yapılışı:

   Elmalar ortadan ikiye bölünür.Kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır.Yayvan bir tencereye çekirdek yatakları üste gelecek şekilde elmalar dizilir.Elmaların her birinin üzerine 1'er kaşık şeker serpilir.Gıda boyası bir bardak suyun içinde eritilip elmaların üzerine dökülür.Kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirilir.Krem şanti 1 çay bardağı sütle çırpılır.Elmalar soğuduktan sonra servis tabağına alınıp üzerine krem şanti konulup servis edilir.Afiyet olsun....

Not: Krem şanti yerine kaymak da kullanabilirsiniz.Ayrıca gıda boyası koymadan da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder