Translate

21 Ekim 2013 Pazartesi

KIYMA KAVURMASI


Bayramda bir çok kişinin yaptığı yemeklerden biridir.Bayramda herhalde her evde bir gün et kavurma bir gün kıyma kavurma yapılır.Bir de benim tarifimle deneyin derim...




Malzemeler:
  • 350 gr. kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Kekik,kimyon,karabiber,kırmızı pul biber,tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:
  • Kıyma yayvan bir tencereye alınır.Suyunu salıp çekene kadar kadar kavrulur.
  • Kavrulan kıymanın üstüne yağ konulur.Soğanlar eklenip kavrulur.
  • Baharatlar eklenip karıştırılır.Salça eklenir ve karıştırılır.5 dakika daha karıştırılarak kavrulur.Servis tabağına alınır.Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder