Bayramda bir çok kişinin yaptığı yemeklerden biridir.Bayramda herhalde her evde bir gün et kavurma bir gün kıyma kavurma yapılır.Bir de benim tarifimle deneyin derim...
Malzemeler:
- 350 gr. kıyma
- 1 orta boy soğan
- Kekik,kimyon,karabiber,kırmızı pul biber,tuz
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
- Kıyma yayvan bir tencereye alınır.Suyunu salıp çekene kadar kadar kavrulur.
- Kavrulan kıymanın üstüne yağ konulur.Soğanlar eklenip kavrulur.
- Baharatlar eklenip karıştırılır.Salça eklenir ve karıştırılır.5 dakika daha karıştırılarak kavrulur.Servis tabağına alınır.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder