Yufkanın bir başka lezzete daha dönüşmesi. Neler neler yapılacak bu yufkayla...Çok lezzetli ,sebze yemeyen çocuklar için farklı bir deneme...
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 2 adet kabak
- 3 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- Sıvı yağ
- Tuz,karabiber
Sos için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
Yapılışı:
- Kabak,havuç,patates rendelenir.
- Tavaya 2 kaşık sıvı yağ konup sebzeler diriliklerini kaybetmeden sotelenir.Tuz ve karabiber eklenir.
- Sos için süt ve yağ karıştırılır.
- Yufkalar düz bir zemine serilir.Önce 4 parçaya bölünür.Üçgen parçalar tekrar 3 parçaya bölünür.
- İki üçgen parça alınıp aralarına ve üstüne sostan sürülür.Üçgen parçanın geniş kenarın harçtan konulup sigara böreği gibi sarılır.
- Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanıp tepsiye dizilir.
- Üstüne yoğurt sürülüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder