Translate

1 Ekim 2013 Salı

LOR KAVURMASI


Hafta sonu kahvaltısı için yapmıştım.Pratik ve lezzetli.Kahvaltı için güzel bir alternatif. Ayrıca sıkma içi olarak da kullanabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1.5 çay bardağı domates rendesi (3-4 domates)
  • 1-1.5 su bardağı lor
  • Tuz,kuru nane,karabiber,kırmızı toz biber


Yapılışı:
  • Soğanlar yarım aydan daha küçük şekilde doğranır.
  • Biberler doğranarak soğanlarla beraber 5 kaşık yağ konulmuş tavaya alınıp kavrulur.
  • Daha sonra domatesler eklenip hafif suyunu çekinceye kadar kavrulur.

  • Salça,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.

  • Lor eklenip tahta bir kaşığın tersiyle ezilerek karıştırılır.
  • 2-3 dakika daha karıştırılıp ılıyınca servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder