Hafta sonu kahvaltısı için yapmıştım.Pratik ve lezzetli.Kahvaltı için güzel bir alternatif. Ayrıca sıkma içi olarak da kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1.5 çay bardağı domates rendesi (3-4 domates)
- 1-1.5 su bardağı lor
- Tuz,kuru nane,karabiber,kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Soğanlar yarım aydan daha küçük şekilde doğranır.
- Biberler doğranarak soğanlarla beraber 5 kaşık yağ konulmuş tavaya alınıp kavrulur.
- Daha sonra domatesler eklenip hafif suyunu çekinceye kadar kavrulur.
- Salça,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Lor eklenip tahta bir kaşığın tersiyle ezilerek karıştırılır.
- 2-3 dakika daha karıştırılıp ılıyınca servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder