Tepsi kebabı Hatay'ın meşhur lezzetlerinden.Davet sofralarınızın vazgeçilmezlerinden olacak.
Malzemeler:
- 1 kilo dana kıyma
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1 kaşık salça
- tuz,karabiber,kırmızı pul biber,kimyon
- 6-7 diş sarımsak
Üstü için
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
Yapılışı:
- Soğan ve kırmızı biberler küçültülüp doğrayıcıdan geçirilir.
- Üstüne baharatlar,sarımsak,maydanoz,salça ve kıyma eklenip iyice özleşene kadar doğrayıcıda çekilir.
- İyice özleşen kıyma alınıp dışarda tekrar yoğrulur ve yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
- Üstüne istenilen şekilde doğranan sebzeler yayılır.
- Küçük parçalar halinde tereyağ serpiştirilir.200 derece ısınmış fırında pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder