Translate

28 Ekim 2013 Pazartesi

YAPRAK SARMA


  Sofrada yeri tartışılmayan ve de yoğurtla muhteşem ikili oluşturan tadına doyulmayan harika bir lezzet....Yazdıklarımdan da anlışılacağı üzere ben yaprak sarmayı çok seviyorum....Sizlerinde bende dediğini duyar gibiyim.Bu da benden bir tarif...



Malzemeler:
  • Yaprak zamanıysa taze  yaprak zamanı değilse salamura ve derin dondurucuya koyduğunuz yaprak

İçi için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 kaşık salça 
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Karabiber,kimyon,kırmızı toz biber,sumak,yenibahar,kuru nane,tuz
  • Maydanoz,nane

Yapılışı:
  • Ben dondurucuya koyduğum yaprakları kullandığım için 1 gün önce dondurucudan çıkarttım.
  • Pirinç ayıklanıp yıkanır.
  • Soğanlar ve domatesler minik minik doğranır.Pirinçlerin üzerine eklenir.
  • Nane ve maydanozlar ince ince kıyılıp pirince eklenir.
  • Tüm baharatlar,salça ve zeytin yağı da eklenip karıştırılır.
  • Yaprak serilip ortasına içten bir tatlı kaşığı kadar konulup sigara böreği gibi sarılır.
  • Yapraklar tencereye dizilip üzerine 2 su bardağı su eklenir.
  • Yaprakların üzerine tabak kapatılıp yemeğin suyu kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
  • Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder