Bu yufkaların şekilde şekile girmesi çok güzel.Bu sabah kahvaltı için yaptım.Akşamdan tencereye döşedim.Sabah da pişirdim.Lezzeti su böreği tadındaydı.Çok beğendim.Denemenizi tavsiye ederim pişman olmayacaksınız.
Malzemeler:
- 3 yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 100 gr. beyaz peynir.
Yapılışı:
- Yumurta ,süt,yoğurt,yağ karıştırılarak sos hazırlanır.
- Yapacağınız teflon karnıyarık tenceresi tereyağla yağlanır.
- Bir yufka kenarlardan taşacak şekilde yerleştirilir. Hazırlanan sostan yufkanın üstüne dökülür.
- Diğer yufka 3 parçaya ayrılır.Sırasıyla yufka serilip sos sürülür.
- Rendelenen peynir yayılır.
- Kalan yufka da 3parçaya ayrılıp yufka ve sos şeklinde tepsiye dizilir.
- Sarkan yufka ortada toplanır.Sostan üstüne dökülür.
- Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.Bir tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafı da pişirilir.Piştikten sonra servis tabağına alınır.Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder