Translate

24 Ekim 2013 Perşembe

TENCERE BÖREĞİ


  Bu yufkaların şekilde şekile girmesi çok güzel.Bu sabah kahvaltı için yaptım.Akşamdan tencereye döşedim.Sabah da pişirdim.Lezzeti su böreği tadındaydı.Çok beğendim.Denemenizi tavsiye ederim pişman olmayacaksınız.


Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 100 gr. beyaz peynir.

Yapılışı:
  • Yumurta ,süt,yoğurt,yağ karıştırılarak sos hazırlanır.
  • Yapacağınız teflon karnıyarık tenceresi tereyağla yağlanır.
  • Bir yufka kenarlardan taşacak şekilde yerleştirilir. Hazırlanan sostan yufkanın üstüne dökülür.
  • Diğer yufka 3 parçaya ayrılır.Sırasıyla yufka serilip sos sürülür.
  • Rendelenen peynir yayılır.
  • Kalan yufka da 3parçaya ayrılıp yufka ve sos şeklinde tepsiye dizilir.
  • Sarkan yufka ortada toplanır.Sostan üstüne dökülür.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.Bir tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafı da pişirilir.Piştikten sonra servis tabağına alınır.Afiyet olsun.....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder