Translate

3 Ekim 2013 Perşembe

FIRIN MAKARNA


Fırın makarnayı çok severim ama nedense çok sık yapmam.Herhalde eşimin fazla sevmemesinden kaynaklı.Ben bu sefer yaparken uzun erişte kullandım.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • Bir paket uzun erişte
  • 100 gr. beyaz peynir
  • 100 gr.rendelenmiş kaşar peyniri
  • Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Yapılışı:

    Erişteler diri kalacak şekilde haşlanıp süzülür ve kenarda bekletilir.Tencereye tereyağ konup eritilir veun eklenir.Unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.Un kavrulduktan sonra süt eklenip koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Sosun içine erişteler eklenip karıştırılır.Beyaz peynir eklenip pişireceğimiz tepsiye dökülüp yayılır.200 derecede ısınmış fırına atılıp 30 dakika bekletilir.Daha sonra rendelenmiş kaşar serpilip kaşar eriyene ve kızarana kadar pişirilir.Dilimlenip servis yapılır.Afiyet olsun...

Not: Beyaz peyniriniz tuzsuzsa sosu yaparken tuz atabilirsiniz.Benim peynirim tuzlu olduğu için sosa tuz eklemedim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder