Akşam yemeği için dünden planlamıştım.Aslında ben çok fazla nohut yapmam ama nedense canım istedi.Nohut yemeğini de etsiz veya tavuksuz düşünemiyorum.Kurban bayramının da ertesinde etli nohut yemeği lezzetli bir tercih oldu...
Malzemeler:
- 1.5 su bardağı nohut
- 250 gr. kuşbaşı dana eti
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Kimyon,karabiber,tuz
Yapılışı:
- Nohut haşlanır.
- Et tencereye alınıp suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Yağ ve soğanlar eklenip soğanların rengi değişine kadar kavrulur.
- Salça eklenip karıştırılır.Un ve nohutlar eklenip karıştırılır.
- Nohutların üstünü 2 parmak geçecek kadar su ve baharatlar eklenerek yemek kıvam alana kadar pişirilir.Afiyet olsun....
Pilav üstünde servis yapmayı tercih ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder