Translate

28 Ekim 2013 Pazartesi

HURMALI KUP


  Aslında benim memleketim Mersin 'de cennet meyvesi olarak bilinir.Ama yaşadığım şehir Adana'da hurma olarak biliniyor ve buralarda Hatay hurması olarak satılıyor.Hatay hurması çikolatalı hurma olarak da biliniyor.
  Oldukça pratik,hafif ve nefis bir lezzet.Hurmanın cevizle birleşimi harika....


Malzemeler:
  • 6 adet hurma
  • 2 adet muz
  • Çekilmiş ceviz fındık karışımı

Yapılışı:
  • Hurmaların kabuları soyulur.Çekirdekleri çıkarılıp karıştırma kabına alınır.
  • Blendırdan geçirilerek püre haline getirilir.
  • Püre  servis kaplarına paylaştırılır.
  • Üstüne muz doğranıp ceviz fındık karışımı serpilir.Afiyet olsun...

NOT:6 adet hurmayla servis ettiğim bardakla 4 adet çıkıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder