Gün masalarının,çay sofralarının vazgeçilmezlerindendir kısır.Ben çok severek yerim.Birçok kişininde çok sevdiğine eminim.Bloğumda benden de bir kısır tarifi olsun istedim.Bahar da gelmişken artık sık sık yapılır....
Malzemeler:
- Kişi sayısına göre çay bardağıyla ince bulgur.(Ben iki kişi olduğumuz için 2 çay bardağı kullandım)
- Bulguru ıslatmak için 1 su bardağı kaynar su
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 tane domates
- 2-3 dal yeşil soğan
- Maydanoz, nane
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ(ben zeytinyağı kullandım)
- Tuz,karabiber,kimyon,kuru nane
- Yarım limonun suyu(Arzu ederseniz servis esnasında nar ekşiside koyabilirsiniz.)
Yapılışı:
- Bulgur kısırı yapacağımız kaba alınır.
- Kaynar suyla ıslatılıp 20 dakika bekletilir.
- Yeşilllikler ince kıyılır.
- Domates minik minik doğranır.
- Kuru soğan minik minik doğranarak sıvı yağda kavrulup salça eklenir.
- Salça bulgurun üstüne eklenir.
- Tuz,baharatlar ve domates eklenerek bulgurun malzemelerle özleşmesi için elimizle ovularak karıştırılır.
- Limon suyu ve yeşillikler eklenip karıştırılır.
- Söğüş domates ve salatalık,turşu ve marulla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder