Malzemeler:
- 400 gram dana kıyma
- 4 yemek kaşığı ince bulgur
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz,kırmızı toz biber,karabiber
Yemek için:
- 2-3 adet orta boy patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı un
- Kuru nane,karabiber
Yapılışı:
- Kıyma,bulgur,sarımsak,tuz ve kırmızı toz biber karıştırılarak yoğrulur.
- Minik top köfteler yapılır.Köfteler un bulanarak bekletilir.(Yaptığım köftelerin yarısını kullandım.Bize fazla gelecekti.Yarısını derin dondurucuya koydum)
- Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur.
- Un eklenip karıştırılır.
- Patatesler de eklenip karıştırılarak 2 dakika kadar kavrulur.
- Patateslerin üstünü geçecek şekilde kaynar su eklenir.
- Yemek kaynadıktan sonra köfteler,tuz,kuru nane ve karabiber eklenip karıştırılır.
- Kısık ateşte pişirilir.(yemek pişerken suyunu kontrol edelim.gerekirse sıcak su ekleyelim)
- Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder