Translate

10 Mart 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ


   
Kışın çok faydalı sebzelerinden biridir pırasa.Hele birde zeytinyağlısı çok harikadır.Pırasa deyince burun kıvıranlar çok oluyor.Bizim ailede de büyük küçük herkes sever.(Eşime de evlendikten sonra ben alıştırdım)


Malzemeler:

  • 1 kilo pırasa
  • Yazdan hazırladığımız konserve domates
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 tane havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker veya 2 kesme şeker
  • Tuz ve 2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

  • Pırasa ve havuç halka şeklinde doğranır.
  • Tencereye sıvı yağ eklenip ısıtılır.
  • Rende domates eklenip kavrulur.
  • Pırasa ve havuç eklenip karıştırılarak 1-2 dakika kavrulur.
  • Pirinç yıkandıktan sonra pırasanın üstüne serpilir.
  • 1 tatlı kaşığı şeker de serpiştirilir.Tuz ve limon suyu eklenir.
  • Üzerine gelecek kadar sıcak su eklenip pırasalar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ilık olarak servis edilir.Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder