Translate

19 Mart 2014 Çarşamba

FIRINDA YUMURTALI PAZI KAVURMA


   Geçen haftalarda bir pazar kahvaltısında kendim için yaptım.Eşim bu şekilde kırılmış yumurtayı sevmez.Kızarmış ekmekle harika oldu.Denemenizi tavsiye ediyorum...


Malzemeler:
  • 2 demet pazı
  • 1 büyük kuru soğan
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
  • 2 yumurta
Yapılışı:
  • Pazılar doğranır.
  • Pazıların üstüne kaynar su dökülüp 2-3 dakika bekletilir.Soğuk suyun içine atılıp 2-3 dakika bekletildikten sonra suyu süzülür.
  • Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur.
  • Pazılar eklenip karıştırılır.
  • Tuz ve baharatlar eklenip tavanın kapağı kapalı olarak  orta ateşte pişmeye bırakılır.(Arada karıştırılır.)
  • Pazılar yumuşayınca fırın tepsisine alınır.
  • Yumurta kırılacak alanlar çukurlaştırılarak 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
  • Çukurlaştırılan yerlere yumurta kırılır.
  • Yumurtalar pişene kadar fırında tutulup servis edilir.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder