Geçen haftalarda bir pazar kahvaltısında kendim için yaptım.Eşim bu şekilde kırılmış yumurtayı sevmez.Kızarmış ekmekle harika oldu.Denemenizi tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
- 2 demet pazı
- 1 büyük kuru soğan
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
- 2 yumurta
Yapılışı:
- Pazılar doğranır.
- Pazıların üstüne kaynar su dökülüp 2-3 dakika bekletilir.Soğuk suyun içine atılıp 2-3 dakika bekletildikten sonra suyu süzülür.
- Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağda kavrulur.
- Pazılar eklenip karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar eklenip tavanın kapağı kapalı olarak orta ateşte pişmeye bırakılır.(Arada karıştırılır.)
- Pazılar yumuşayınca fırın tepsisine alınır.
- Yumurta kırılacak alanlar çukurlaştırılarak 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir.
- Çukurlaştırılan yerlere yumurta kırılır.
- Yumurtalar pişene kadar fırında tutulup servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder