Translate

9 Mart 2014 Pazar

ÇITIR TAVUK

Yeni yılda yaptım ben bu yemeği ama yayınlamak bugüne kısmet oldu.Hep birşeyler önüne geçti.Kızartma olduğu için ağır diyebilirsiniz ama arada kendimizi ödüllendirebiliriz diye düşünüyorum.Çok lezzetli oldu bu çıtır tavuklar.Eminim ki çocukların da çok hoşuna gidecek.Benimkiler bayılarak yediler.....


Malzemeler:
  • 500 gram jülyen doğranmış tavuk göğüs eti
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay  bardağı galeta unu
  • Tuz,karabiber,köri,kırmızı toz biber
  • Kızartmak için yağ

Yapılışı:
  • Yumurta çırpılır ve süt eklenip karıştırılır.Baharatlarda eklenip karıştırılır.
  • Galeta unu ve tuz karıştırılarak yayvan bir kaba alınır.
  • Jülyen doğranmış tavuklar önce yumurtalı sütlü karışıma batırıldıktan sonra galeta ununa bulanır.
  • Kızgın yağda kızartılır.
  • Tavuklar bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • Servis tabağına alınır.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder