Fırında tavuk pirzola yaptım geçen akşam.Yanınada bulgur pilavı yapacaktım.Facebook sayfamda ''Kevserin Mutfağı''nın paylaştığı tarifi gördüm.Pratik görünüyordu.Birkaç küçük eklemeyle tarifi denedim.Çok da hoşumuza gitti.Gün sofraları,davet sofraları için farklı bir alternatif.Denemenizi tavsiye ederim....
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağında 2 parmak eksik su
- 1.5 su-2 su bardağı yoğurt
- 4-5 tane kornişon turşu
- 3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Sıvı yağ ,kırmızı pul biber,kuru nane
- Dereotu
Yapılışı:
- İnce bulgur yıkanıp su eklenerek suyunu çekene kadar bekletilir.
- Bulgur soğuyuncaya kadar kornişon turşu,dereotu ve közlenmiş biber doğranır.(Fazla iri olmayacak şekilde)
- Bulgur karıştırma kabına alınıp tuz serpilir.
- Yoğurt ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
- servis tabağına alınır.
- Yağ ve salça kavrularak kuru nane ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır.
- Salçalı sos salatanın üstüne gezdirildikten sonra servis edilir.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder