Çocukların çok hoşuna gidecek bir kek.Ayrıca gün,çay masaları için çok hoş bir alternatif.....
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker(Büyük çay bardağı olacak)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un (kek kıvamına göre azaltıp eksiltebilirsiniz)
Sos için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için :
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Yumurta ve şeker krema kıvamı oluncaya kadar çırpılır.
- Süt ve yağ eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra boza kıvamı alana kadar un eklenip karıştırılır.
- Küçük dikdörtgen borcama yağlı kağıt serilip kek hamuru dökülür.
- 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Süt ,şeker ve kakao karıştırılarak sos hazırlanır.
- Kek soğuduktan sonra 3-4 santimlik küplere kesilir.
- Küpler önce kakaolu sosa batırıldıktan sonra hindistan cevizine bulanır.(Kek dışı kakaolu iç kısmı beyaz görüntü alıyor.)
- Servis tabağına alınır.Afiyet olsun....
NOT: Eğer isterseniz ;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı yağ
Boza kıvamına gelecek kadar un
kabartma tozu ve vanilya ile keki çırpıp büyük dikdörtgen borcam veya büyük kare borcam da da pişirebilirsiniz.Daha büyük küplere de bölebilirsiniz.Keke limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi de yakışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder