Geçen hafta sonu misafirlerim için hazırladığım menümde yer alıyordu.Çok beğenildi.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 2 tane orta boy havuç
- Tereyağ ve sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinçler yıkanıp 1 saat sıcak suda bekletilir.
- Havuçlar soyulup rendelenir.
- Tencereye sıvı yağ alınıp havuçlar sotelenir.
- Sıcak suda bekletilen pirinçler süzülüp havuçlara eklenir.
- 1 yemek kaşığı tereyağ eklenip pirinçler 1-2 dakika kavrulur.
- Tuz eklenip karıştırılır.
- 3.5 su bardağı su eklenip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Pilav demlendikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder