Translate

1 Nisan 2014 Salı

HAVUÇLU PİRİNÇ PİLAVI

 Geçen hafta sonu misafirlerim için hazırladığım menümde yer alıyordu.Çok beğenildi.Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tane orta boy havuç
  • Tereyağ ve sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı:
  • Pirinçler yıkanıp 1 saat sıcak suda bekletilir.
  • Havuçlar soyulup rendelenir.
  • Tencereye sıvı yağ alınıp havuçlar sotelenir.
  • Sıcak suda bekletilen pirinçler süzülüp havuçlara eklenir.
  • 1 yemek kaşığı tereyağ eklenip pirinçler 1-2 dakika kavrulur.
  • Tuz eklenip karıştırılır.
  • 3.5 su bardağı su eklenip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Pilav demlendikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder