Translate

13 Mart 2014 Perşembe

PAZI YATAĞINDA TAVUK

Pazı mevsimi geçmeden sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim.


Malzemeler:
  • 3 demet pazı
  • 1 büyük kuru soğan
  • tuz ,karabiber,kırmızı toz biber,tatlı kaşığının ucuyla salça
  • 500 gram şinitzel şekline parçalara ayrılmış tavuk göğsü
Marine için:
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber,köri
Yapılışı:
  • Süt,yağ ve baharatlar karıştırılır.
  • Tavuklar bu sosun içinde 4-5 saat marine edilir.
  • Pazılar yıkanıp doğranarak sıcak suyun içine atılır.
  • 2-3 dakika suda beklettikten sonra soğuk su bulunan bir kaba alınır.
  • 2 dakika soğuk suda bekletilip suyu süzülür.
  • Kuru soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
  • Salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Pazılar ve baharatlar eklenip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.(Gerektiğinde sıcak su ekleyebilirsiniz)
  • Tavuk iyice ısınmış yapışmaz tabanlı tavaya veya demir döküm tavaya alınarak arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
  • Servis tabağına pazı alınıp üstüne tavuk konularak servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder