Pazı mevsimi geçmeden sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim.
Malzemeler:
- 3 demet pazı
- 1 büyük kuru soğan
- tuz ,karabiber,kırmızı toz biber,tatlı kaşığının ucuyla salça
- 500 gram şinitzel şekline parçalara ayrılmış tavuk göğsü
Marine için:
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber,köri
Yapılışı:
- Süt,yağ ve baharatlar karıştırılır.
- Tavuklar bu sosun içinde 4-5 saat marine edilir.
- Pazılar yıkanıp doğranarak sıcak suyun içine atılır.
- 2-3 dakika suda beklettikten sonra soğuk su bulunan bir kaba alınır.
- 2 dakika soğuk suda bekletilip suyu süzülür.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.
- Salça eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Pazılar ve baharatlar eklenip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.(Gerektiğinde sıcak su ekleyebilirsiniz)
- Tavuk iyice ısınmış yapışmaz tabanlı tavaya veya demir döküm tavaya alınarak arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
- Servis tabağına pazı alınıp üstüne tavuk konularak servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder