Bu tarifimi yayınlamak için biraz geç kaldım galiba.Ayva hala pazarlarda mı bilmiyorum ama ayva tatlısını sizlerle paylaşmak istiyorum.Çok lezzetliydi.Gıda boyası kullanmadan yaptım bu sefer....
Malzemeler:
- 5 tane ayva
- 10 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 tane elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- Tarçın
- Üzeri için kıyılmış ceviz
Yapılışı:
- Ayvaların kabukları soyulur.Kabuklar kenara ayrılır.
- Çekirdekleri çıkarılarak kenara ayrılır.
- Soyulan ayvalar kararmaması için limonlu suya koyulur.
- Ayvaların kabukları pişireceğimiz tencereye dizilir.
- Ayvaların orta kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizilir.
- Ayvaların üstüne 1'er yemek kaşığı toz şeker konulur.
- Ayva çekirdekleri de tencereye konulur.
- 2 su bardağı su eklenip su kaynayana kadar orta ateşte daha sonra en küçük ocakta kısık ateşte ayvalar yumuşayana ve rengi değişene kadar pişirilir.(yaklaşık 1.5-2 saat)
- Ayvalar pişerken elmalar rendelenip şeker ve tarçınla yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen ayvalar servis tabağına alınıp ortaların elmalı harçtan konulur.
- Üstüne ceviz serpilip servis edilir.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder