Translate

17 Mart 2014 Pazartesi

AYVA TATLISI


   Bu tarifimi yayınlamak için biraz geç kaldım galiba.Ayva hala pazarlarda mı bilmiyorum ama ayva tatlısını sizlerle paylaşmak istiyorum.Çok lezzetliydi.Gıda boyası kullanmadan yaptım bu sefer....


Malzemeler:

  • 5 tane ayva
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tane elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın
  • Üzeri için kıyılmış ceviz

Yapılışı:

  • Ayvaların kabukları soyulur.Kabuklar kenara ayrılır.
  • Çekirdekleri çıkarılarak kenara ayrılır.
  • Soyulan ayvalar kararmaması için limonlu suya koyulur.
  • Ayvaların kabukları pişireceğimiz tencereye dizilir.
  • Ayvaların orta kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizilir.
  • Ayvaların üstüne 1'er yemek kaşığı toz şeker konulur.
  • Ayva çekirdekleri de tencereye konulur.
  • 2 su bardağı su eklenip su kaynayana kadar orta ateşte daha sonra en küçük ocakta kısık ateşte ayvalar yumuşayana ve rengi değişene kadar pişirilir.(yaklaşık 1.5-2 saat)
  • Ayvalar pişerken elmalar rendelenip şeker ve tarçınla yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen ayvalar servis tabağına alınıp ortaların elmalı harçtan konulur.
  • Üstüne ceviz serpilip servis edilir.Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder