Yaklaşık bir ay önce yaptım pazı sarmasını.Yayınlamakta biraz geciktim.Pazı pazarlarda bitti bitiyor.Ama yinede sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
- 2 demet pazı
- Pazıları haşlamak için kaynar su
İç harç için:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük kuru soğan
- 2 tane orta boy domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz,karabiber,kimyon,yenibahar
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Nane ve maydanoz
- Zeytinyağı
Yapılışı:
- Öncelikle iç harcı hazırlamak için pirinç yıkanıp süzülür.
- Soğan yemeklik doğranıp pirinçle karıştırılır.
- Domatesler minik küpler halinde doğranıp pirince eklenir.
- Nane ve maydanoz ince kıyılır.
- Baharatlar,şeker,tuz,nane ve maydanoz,salça ve zeytinyağı pirince eklenip karıştırılarak iç harç hazırlanır.
- Pazı yaprakları yıkanıp temizlenir.
- Su kaynatılıp pazılar 2-3 dakika haşlanır.
- Pazıların kök kısımlarını kesilir.
- Pazı yaprakları sarılacak büyüklükte parçalara ayrılıp iç harç konularak sarılır.
- Pazı yapraklarını kök kısımları tencerenin dibine yerleştirilir.
- Sarmalar tencereye dizilir.
- Sıcak su konulup kısık ateşte pişirilir.
- Yoğurt eşliğinde servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder