Translate

26 Mart 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI


  Yaklaşık bir ay önce yaptım pazı sarmasını.Yayınlamakta biraz geciktim.Pazı pazarlarda bitti bitiyor.Ama yinede sizlerle paylaşmak istiyorum.


Malzemeler:
  • 2 demet pazı
  • Pazıları haşlamak için kaynar su

İç harç için:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz,karabiber,kimyon,yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • Nane ve maydanoz
  • Zeytinyağı

Yapılışı:
  • Öncelikle iç harcı hazırlamak için pirinç yıkanıp süzülür.
  • Soğan yemeklik doğranıp pirinçle karıştırılır.
  • Domatesler minik küpler halinde doğranıp pirince eklenir.
  • Nane ve maydanoz ince kıyılır.
  • Baharatlar,şeker,tuz,nane ve maydanoz,salça ve zeytinyağı pirince eklenip karıştırılarak iç harç hazırlanır.
  • Pazı yaprakları yıkanıp temizlenir.
  • Su kaynatılıp pazılar 2-3 dakika haşlanır.
  • Pazıların kök kısımlarını  kesilir.



  • Pazı yaprakları sarılacak büyüklükte parçalara ayrılıp iç harç konularak sarılır.


  • Pazı yapraklarını kök kısımları tencerenin dibine yerleştirilir.
  • Sarmalar tencereye dizilir.


  • Sıcak su konulup kısık ateşte pişirilir.
  • Yoğurt eşliğinde servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder