Dolabında milföy olmayan nadirdir herhalde.Her şekle girer.Tatlısı ve tuzlusu yapılır.Ben de bugün sizlerle pratik bir tarif paylaşmak istiyorum.Milföyü tavada denedim.Sonuç harika.Kahvaltılarınız için lezzetli bir alternatif.Ben öğle yemeğinde değerlendirdim.(Yanında kahvaltılatıklar ve çay vardı ama:)...)
Malzemeler:
- İstediğiniz miktarda milföy yaprağı
Yapılışı:
- Milföy buzluktan çıkarılıp yumuşaması beklenir.
- Yumuşayan milföyler ortadan ikiye kesilir.
- Yapışmaz tabanlı tava ocağa alınıp ısıtılır.(İsterseniz tavayı yağlayabilirsiniz.)
- Milföyler tavaya dizilir.
- Kısık ateşte önlü arkalı pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder