Translate

21 Mart 2014 Cuma

ELMALI GÜL KURABİYE

   Ardam canım oğlum elmalı kurabiyeyi çok sever.Doğum günü menüsünde elmalı kurabiyede yer aldı.  Bu sefer gül şeklinde yaptım.Ama blogda yer alan elmalı kurabiye hamurunu kullanmadım.Dilim poğaçanın hamuruna şeker ekledim.Güzel bir kurabiye hamurum oldu.


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Elmalı Harç İçin:
  • 4-5 elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
  • Elmalar rendelenip üstüne şeker ve tarçın eklenerek yumuşayana ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Eritilmiş margarin,sıvı yağ, yoğurt eklenip  karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elle hafif inceltilir.
  • İnceltilen hamurun 4 kenarı kesilir.

  • Ortasına elmalı harçtan konulur.

  •  Karşlıklı kenarları harcın üstüne gelecek şekilde kapatılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder