Translate

28 Mart 2014 Cuma

KARNABAHAR KIZARTMA

  Karnabahar mevsimi geçmeden sizlerle daha önce paylaştığım kızartma soframda yer alan karnabahar kızartmayı paylaşmak istiyorum.Sarımsaklı yoğurtla harikalar yaratır....


Malzemeler:
  • 1 orta boy karnıbahar
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:
  • Karnabahar çiçeklerine ayrılarak hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Yumurta ve süt çırpılır.
  • Tuz eklenir.
  • Un ve galeta unu eklenerek boza kıvamında bir karışım yapılır.
  • Haşlanmış karnabaharlar bu karışıma bulanarak  kızgın yağda kızartılır.
  • Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder