Karnabahar mevsimi geçmeden sizlerle daha önce paylaştığım kızartma soframda yer alan karnabahar kızartmayı paylaşmak istiyorum.Sarımsaklı yoğurtla harikalar yaratır....
Malzemeler:
- 1 orta boy karnıbahar
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
- Karnabahar çiçeklerine ayrılarak hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Yumurta ve süt çırpılır.
- Tuz eklenir.
- Un ve galeta unu eklenerek boza kıvamında bir karışım yapılır.
- Haşlanmış karnabaharlar bu karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır.
- Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder