Görüntü olarak süper;lezzet olarak harika bir börek.Görüntüsüyle çay ve kahvaltı sofralarınızın süsü olacak.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
- 1 yumurta
- Büyük çay bardağıyla yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 büyük çay bardağı süt
- 5 yufka
- 350 gram beyaz peynir
- Çörek otu,susam
Yapılışı:
- Sos için malzemeler hazırlanır.
- Peynir ufalanarak iç malzemesi hazırlanır.
- Kek kalıbı yağlanır ve kalıbın dibine çörek otu ve susam serpilir.
- İlk yufka kenarları dışa taşılacak şekilde kek kalıbına yayılır.
- İkinci yufka 4'de bölünüp her parça sosa batırılarak ilk yufkanın üstüne yayılır.
- Peynirli harcın 3'te 1'i yufkanın üzerine yayılır.
- Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.(1 kat sosa batırılmış yufka bir kat peynirli harç)
- En son sosa bölünmüş yufka döşenir.
- Dışarı sarkan yufka kapatılıp üzerine kalan sos dökülür.(Mümkünse 1 gece dolapta bekletilir.Ben beklettim.)
- 175 derece ısıtılmış fırında ağır ağır pişirilir.
- Piştikten sonra ters çevrilip ılıyınca dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder