Translate

3 Mart 2014 Pazartesi

KEK KALIBINDA BÖREK


   Görüntü olarak süper;lezzet olarak harika bir börek.Görüntüsüyle çay ve kahvaltı sofralarınızın süsü olacak.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • Büyük çay bardağıyla yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 5 yufka
  • 350 gram beyaz peynir
  • Çörek otu,susam

Yapılışı:
  • Sos için malzemeler hazırlanır.
  • Peynir ufalanarak iç malzemesi hazırlanır.
  • Kek kalıbı yağlanır ve kalıbın dibine çörek otu ve susam serpilir.

  •  İlk yufka kenarları dışa taşılacak şekilde kek kalıbına yayılır.
  •  İkinci yufka 4'de bölünüp her parça sosa batırılarak  ilk yufkanın üstüne yayılır.
  •  Peynirli harcın 3'te 1'i yufkanın üzerine yayılır.

  • Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.(1 kat sosa batırılmış yufka bir kat peynirli harç)
  • En son sosa bölünmüş yufka döşenir.
  • Dışarı sarkan yufka kapatılıp üzerine kalan sos dökülür.(Mümkünse 1 gece dolapta bekletilir.Ben beklettim.)
  • 175 derece ısıtılmış fırında ağır ağır pişirilir.
  • Piştikten sonra ters çevrilip ılıyınca dilimlenerek  servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder