Bildiğiniz gibi üç aylara girdik ve bugün Regaip kandili.Herkese hayırlı kandiller diliyorum.Kandil için yaptığım un helvamı sizlerle paylaşmak istiyorum...
Malzemeler:
- 125 gram margarin veya tereyağ
- 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ(Ben zeytinyağı kullandım)
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Bir kaba şeker konulup üstüne sıcak su ve süt eklenip şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Sıvı yağ ve margarin yayvan bir tencereye alınır.
- Margarin eritilir.
- Eriyen margarinin üstüne un eklenip orta ateşte karıştırarak kavurmaya başlanır.
- Rengi değişmeye ve sıvılaşmaya başlayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
- Un sıvılaştığında 1-2 dakika daha kavrulur.
- Kavrulan unun üstüne şekerli karışım dökülür.
- Topaklaşmasına izin vermeden un şerbeti çekene kadar hızlı bir şekilde karıştırılır.
- Hafif sıcakken şekil verilip servis tabağına dizilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder