Patates böreklere çok yakışıyor.Kol böreğini hazır yufkadan yaptım.Lezzet çok güzeldi.Sabah kahvaltımız için harika bir alternatif oldu...
Malzemeler:
- 2 yufka
- 3-4 orta boy patates
- 1 kuru soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber
Yufkaya Sürmek İçin:
- 1 su bardağı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
- Patatesler haşlanır ve rendelenir.
- Soğan yemeklik doğranıp yağda kavrulur.
- Patatesler,tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- 5 dakika kavrulur.(iç harcımız hazır)
- Sos malzemeleri karıştırılır.(Homojen bir karışım elde edilir.)
- Yufkalar düz bir zemine serilip ortadan ikiye kesilir.
- Kestiğimiz yufkalara hazırladığımız sostan sürülür.
- Geniş kenarına iç harcı konulup rulo şeklinde sarılır.
- U şekli verilip fırın tepsisine konulur.
- Kalan karışıma 1 çay bardağı süt eklenerek böreklerin üzerine sürülür.
- Üzerine çörek otu susam serpiştirilip 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder